01-06-2024

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Kijk hier voor alle uitslagen.

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Bøje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Bøje.

In- en uitstroom S-1 selectie augustus 2024

Per 1 augustus 2024 zijn Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen, Jaymie Laurens, Rune van Dalm en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Piek en Tabeling winnen laatste groepsduel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs gewonnen. Na twee nederlagen was het Nederlandse gemengddubbel in de Porte de la Chapelle Arena met 21-18 en 21-9 te sterk voor Koceila Mammeri/Tanina Violette Mammeri (WR-48) uit Algerije.

Piek en Tabeling uitgeschakeld na verlies tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen 2024 verloren. In Parijs waren de Zuid-Koreaanse wereldkampioenen Seo Seung Jae en Chae Yu Jung met 21-16 en 21-12 een maatje te groot. Na twee nederlagen is het Oranje-duo helaas uitgeschakeld voor een plek in de kwartfinale.

Oranje-duo Piek/Tabeling verliest eerste duel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs verloren. In de eerste wedstrijd van groep B waren de voormalig wereldkampioenen Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai uit Thailand helaas met 21-14 en 21-16 te sterk.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White