22-08-2024

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Bøje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Bøje.

Tabeling wilde na de Olympische Spelen in Parijs stoppen met internationaal topbadminton, maar kreeg een aanbod uit Denemarken na het wegvallen van Mathias Christiansen, de mixpartner van Bøje. Christiansen hangt mogelijk een schorsing van een jaar boven het hoofd na een aantal fouten in het rapporteren van zijn whereabouts. Het nieuwe partnerschap duurt dan ook tot het einde van de schorsing van Christiansen.


De 30-jarige Tabeling streed tot en met de afgelopen Spelen aan de zijde Selena Piek om de prijzen. Het Oranje-duo won in 2023 goud in het gemengddubbel op de Europese Spelen in Polen en kwam tot de achtste plek op de wereldranglijst.


Tabeling kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: ‘Ik ben zelf ook nog een beetje verbaasd over deze nieuwe partnership, omdat ik echt dacht mijn laatste toernooien gespeeld te hebben. Desondanks heb ik er veel zin in en ben ik heel benieuwd hoe het gaat zijn op de baan met Alexandra!’
Het eerste toernooi voor het nieuwbakken duo Bøje en Tabeling zal naar verwachting de Arctic Open zijn begin oktober

Mannendubbel Van der Lecq/Wassink wint Belgian International

Ties van der Lecq en Brian Wassink hebben de titel in het mannendubbel op de Belgian International 2024 in Leuven veroverd. Het Oranje-duo (WR-92) was in een spannende finale met 21-17 en 22-20 te sterk voor het Franse koppel Julien Maio/William Villeger (WR-143).

Vermaas uitgeschakeld in vierde ronde EJK U15

Boris Vermaas is op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen helaas uitgeschakeld in de vierde ronde van het mannenenkel.

Vermaas naar laatste 16 op EJK U15

Op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen heeft Boris Vermaas de laatste zestien van het mannenenkel bereikt. Vermaas won met 21-11, 11-21 en 21-15 van Frantisek Vrchoticky uit Tsjechië.

Alle Nederlandse spelers door op EJK U15

Alle vijf de Nederlandse spelers die actief zijn op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen hebben de tweede dag gehaald.

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Bøje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Bøje.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White