21-08-2024

In- en uitstroom S-1 selectie augustus 2024

Per 1 augustus 2024 zijn Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen, Jaymie Laurens, Rune van Dalm en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Instroom
Het trio nieuwkomers is erg blij om in te stromen in de S-1 selectie. De 17-jarige Dion: ”Ik vind het hartstikke tof om aan te sluiten bij de S-1 selectie en wil mijzelf hier verder ontwikkelen en er alles aan doen om een betere badmintonner te worden.”

Sterre (17) sluit zich aan bij Dion: ”Ik ben super dankbaar en blij dat ik nu deel uitmaak van de S-1, op naar een mooi en sportief seizoen!” Ook Vihaan (14) is heel gedreven: ”Ik ben super blij en vereerd dat ik ben geselecteerd voor het S-1 programma. Dit motiveert me nog meer om harder te werken en te trainen met de besten om mijn badminton droom na te jagen!”

Uitstroom
Timo en Finn stromen uit de S-1 selectie maar blijven als sparring aanwezig op Papendal. Nadia kiest voor haar eigen pad naar de top, terwijl Jaymie stopt met topbadminton en een fulltime studie gaat volgen.
Rune van Dalm reden?


In de nationale S-1 selectie trainen en spelen de toptalenten tot 22 jaar van Badminton Nederland onder leiding van bondscoaches Eefje Muskens en Henri Vervoort. Trainingen zijn twee keer per dag wat door spelers gecombineerd wordt met een studie in de directe omgeving van Papendal. Alle S-1 selectie spelers wonen op Papendal of in de directe omgeving om het fulltime programma te kunnen volgen.

Mannendubbel Van der Lecq/Wassink wint Belgian International

Ties van der Lecq en Brian Wassink hebben de titel in het mannendubbel op de Belgian International 2024 in Leuven veroverd. Het Oranje-duo (WR-92) was in een spannende finale met 21-17 en 22-20 te sterk voor het Franse koppel Julien Maio/William Villeger (WR-143).

Vermaas uitgeschakeld in vierde ronde EJK U15

Boris Vermaas is op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen helaas uitgeschakeld in de vierde ronde van het mannenenkel.

Vermaas naar laatste 16 op EJK U15

Op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen heeft Boris Vermaas de laatste zestien van het mannenenkel bereikt. Vermaas won met 21-11, 11-21 en 21-15 van Frantisek Vrchoticky uit Tsjechië.

Alle Nederlandse spelers door op EJK U15

Alle vijf de Nederlandse spelers die actief zijn op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen hebben de tweede dag gehaald.

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Bøje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Bøje.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White