29-07-2024

Piek en Tabeling winnen laatste groepsduel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs gewonnen. Na twee nederlagen was het Nederlandse gemengddubbel in de Porte de la Chapelle Arena met 21-18 en 21-9 te sterk voor Koceila Mammeri/Tanina Violette Mammeri (WR-48) uit Algerije.

Na een moeizame start keek Piek/Tabeling (WR-19) bij de interval in de eerste game tegen een 11-5 achterstand aan. Daarna kwam het Oranje-duo beter in de wedstrijd en won de eerste game met 21-18. In de tweede game waren Piek en Tabeling duidelijk een klasse beter dan de Algerijnse broer en zus: 21-9.

Ondanks de uitschakeling kunnen de Nederlandse badmintonners het Olympisch badmintontoernooi met opgeheven hoofd verlaten.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Mannendubbel Van der Lecq/Wassink wint Belgian International

Ties van der Lecq en Brian Wassink hebben de titel in het mannendubbel op de Belgian International 2024 in Leuven veroverd. Het Oranje-duo (WR-92) was in een spannende finale met 21-17 en 22-20 te sterk voor het Franse koppel Julien Maio/William Villeger (WR-143).

Vermaas uitgeschakeld in vierde ronde EJK U15

Boris Vermaas is op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen helaas uitgeschakeld in de vierde ronde van het mannenenkel.

Vermaas naar laatste 16 op EJK U15

Op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen heeft Boris Vermaas de laatste zestien van het mannenenkel bereikt. Vermaas won met 21-11, 11-21 en 21-15 van Frantisek Vrchoticky uit Tsjechië.

Alle Nederlandse spelers door op EJK U15

Alle vijf de Nederlandse spelers die actief zijn op de Europese Jeugdkampioenschappen Onder 15 jaar in Polen hebben de tweede dag gehaald.

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Bøje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Bøje.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White