Badminton scholen

Badminton Nederland wil graag een actieve samenwerking aangaan met badmintonscholen/talentcentra en werken aan de talentontwikkeling in Nederland. Samen met de badmintonscholen/talentcentra moet de eerste stap gezet worden richting de top en de doorstroom naar de Regionale Trainings Centra (RTC) in Nederland. Badminton Nederland  vindt deze samenwerking zeer belangrijk, omdat de bond samen met de badmintonscholen/talentcentra veel sterker staat dan alleen. 

Of scholen in aanmerking komen voor samenwerking hangt af van de beoordeling van het Badminton Nederland sterrensysteem. De eerste ster (Ster 1) is vrij toegankelijk, ook voor kleine badmintonscholen/talentencentra. Om ster twee (Ster 2) te krijgen zal de badmintonschool/talentcentrum verder ontwikkeld moeten zijn en meer moeten kunnen (aan) bieden. 

- Klik hier om de criteria te zien voor Ster 1 

- Klik hier om de criteria te zien voor Ster 2 

De samenwerking met de badmintonscholen/ talentcentra zal officieel worden vastgelegd in de vorm van een overeenkomst: 

Wat biedt Badminton Nederland : 

 • Badminton Nederland erkend, in het kader van het talentontwikkelingsprogramma van de bond, de badmintonschool/talencentrum als trainingslocatie voor talentontwikkeling en platform voor het doorstromen naar een erkent Regionaal TrainingsCentrum (RTC) van Badminton Nederland.
 • Badminton Nederland draagt zorg voor vermelding van de badmintonschool/talentcentrum op de topbadmintonwebsite.
 • Badminton Nederland helpt om de badmintonschool/talentcentrum te promoton door berichten van de badmintonschool te delen via de social media kanalen van Badminton Nederland (Instagram/Twitter/Facebook). Op aanvraag kan extra promotie gemaakt worden voor een voorspeeldag. De tekst voor de berichten dienen wel zelf aangeleverd te worden door de badmintonschool/talentcentrum.
 • Badminton Nederland biedt 2x per jaar een bijscholing aan welke de badmintonschool/talentcentrum minimaal 1x dient te volgen om de ster van Badminton Nederland te behouden.
 • Badminton Nederland zorgt voor contacten tussen de badmintonschool/talentcentrum en het dichtstbijzijnde RTC.
 • De RTC’s zullen jaarlijks mogelijkheden aanbieden voor de trainers van een badmintonschool/talentcentrum om trainingen bij te wonen voor ontwikkeling en kennisoverdracht.
 • Badminton Nederland biedt een map met documenten die kunnen helpen met het verbeteren van een badmintonschool/talentcentrum.
 • Badminton Nederland biedt een kosteloos account voor het marketingplatform. 

Wat verwacht Badminton Nederland van een badmintonschool/badmintonschooltalentcentrum

 • Een badmintonschool/talentcentrum voldoet aan de normen van het sterrensysteem om een 1 of 2 ster(ren) badmintonschool te zijn. 
 • Een badmintonschool/talentcentrum neemt deel aan het aantal toernooien wat benoemd is in het sterrensysteem.
 • Een badmintonschool/talentcentrum zorgt ervoor dat alle trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ingeleverd hebben bij de badmintonschool/talentcentrum.
 • Een badmintonschool/talentcentrum waardeert en stimuleert de samenwerking met Badminton Nederland.
 • Een badmintonschool/talentcentrum stimuleert en meldt spelers aan voor de RTC-voorspeeldag om uiteindelijk door te stromen naar een RTC.
 • Een badmintonschooltalentcentrum gebruikt het logo van Badminton Nederland om de samenwerking te laten zien. 

Namens Badminton Nederland voert Ilse Vaessen de gesprekken met badmintonscholen/talentencentra, maar zijn ook kleine trainings- initiatieven- en -groepen welkom om de samenwerking officieel aan te gaan. 

Ken of ben jij de trainer van een badmintonschool/talentcentrum en heb je interesse? Laat dit dan weten via topsport@badminton.nl 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77Core Emblem White