Fotoverslag vanuit Jakarta door Iris

Vorige week vrijdag was het dan zover. We reisden af naar Indonesie, Jakarta, om te beginnen aan de Indonesia Open. Wat ik heb gehoord van bijna iedereen die dit toernooi al heeft gespeeld is dat dit het toernooi is waar je een keer geweest MOET zijn. De fans, het geweldige publiek en vooral het enthousiasme in dit land voor badminton is niet te beschrijven. Ik was benieuwd! Eenmaal aangekomen was in ieder geval het hotel uitzicht al geweldig J

IMG 27872 IMG 28052

 

De volgende morgen zette ik de tv aan en begon ik een beetje doelloos de kanalen langs te zappen, toen ik opeens op FOX sport stuitte waar live de halve finales werden uitgezonden van de Australian Open. Altijd fijn, een land waar badminton live wordt uitgezonden! Verveeld heb ik mij dus niet meer.

IMG 27902

Ook het eten schijnt hier heerlijk te zijn, dus op naar de shopping mall en uiteraard Sate Ayam besteld met Nasi Goreng. En ik kan jullie inderdaad meedelen, erg lekker!! Dit werd dus niet alleen het avondeten van de eerste avond..

IMG 27962

Het is hier helaas niet alleen maar goed nieuws, rozengeur en manenschijn. Nee regenen kan het hier ook als een gek. Het prachtige uitzicht vanaf mijn hotelkamer was even niet meer zo prachtig met dit hondenweer. Verder dan 100 meter kon ik niet meer kijken. Echter bleef het alsnog super warm en een lekkere klap in je gezicht als je vanuit de airco hotellobby naar buiten liep.

IMG 27982

Ondertussen al een aantal keer naar de shopping mall geweest. Er zijn hier een stuk of 4/5 malls die allemaal behoorlijk dichtbij elkaar zitten. Echter zien ze er wel allemaal ongeveer hetzelfde uit! Een x aantal verdiepingen hoog, met allemaal een foodcourt, maar wel prachtig schoon en heel mooi.

IMG 28142

Ook het verkeer ziet er hier elke dag hetzelfde uit, chaos! Scooters komen van alle kanten en manouvreren zich met gevaar voor eigen leven overal tussendoor. Files moet je ook niet bang voor zijn, aangezien de stad hier een grote file is. De eerste dag wilde de taxi chauffeur ons niet eens wegbrengen, omdat er teveel traffic was. Een taxi ritje kost zo rond de 40000 roepias, klinkt als een hele hoop, maar is slechts 2 euro en 80 cent. Daar kan je in Nederland nog niet eens voor instappen! Pinnen hier is dus ook erg fijn, want ik heb 1.000.000 uit de muur getrokken en er is maar 70 euro van mijn rekening afgeschreven!

IMG 28152

De main hall is niet te missen als je buiten rondloopt. Het terrein voor de sporthal is helemaal versierd en prachtig opgemaakt. Zaterdag stond er nog niks, maar maandagavond was alles af en ik vraag mij nog steeds af hoe ze dat in twee dagen in hemelsnaam gedaan hebben aangezien ik ze alleen maar heb zien liggen slapen op de grond als ik langsliep. 

IMG 01642 IMG 01652

Er was ook een openingsdiner, waar we voordat we naar binnen gingen nog even op de foto moesten met de mascotte. De foto kregen we uiteraard meteen mee, een leuke 'moment to go'. 

IMG 28022

Woensdag begon dan eindelijk voor mij het toernooi. Toen ik naar de hal liep moest ik al een aantal keer stoppen onderweg omdat mensen mij nariepen en graag met mij op de foto wilde. Ik wist niet wat ik meemaakte. Nog nooit heeft iemand mij op straat gevraagd om een foto of handtekening! Geweldig! Eenmaal de hal binnengekomen kon ik mijn ogen en oren niet geloven. Overal toeschouwers en dat terwijl het pas de eerste ronde was. Allemaal trommels, mensen die zingen, uit hun dak gaan voor hun spelers, maar ook schreeuwen als er een fout wordt gemaakt en boe roepen als de tegenstander moet slaan. Wat een ervaring! Niet te beschrijven! Ik kon niet wachten om de baan op te gaan!

IMG 01582

In de dubbel moesten Samantha en ik het opnemen tegen de 8e geplaatste Chinezen die de week ervoor in Australie tweede waren geworden. Geen gemakkelijke opgave dus. Tegelijk met ons speelde ook Lin Dan tegen Tommy Sugiarto (Indonesie). Onze coach, Kim, die achter de baan zat, konden we niet verstaan. Zelfs als we in of uit naar elkaar riepen of jij of ik, konden we dan van elkaar niet verstaan. Wat een herrie en sfeer in de hal! Ik kreeg er alleen maar meer motivatie door om nog beter te spelen en dat bleek ook. We groeiden de wedstrijd in en konden bijna voor een setwinst zorgen. Helaas lukte dat net niet en verloren we met 21-11 en 22-20, maar we hebben het ze in ieder geval niet cadeau gegeven.

IMG 28112

Morgen vliegen we weer naar huis. Het is nog de vraag of we dat met de gehele groep gaan doen, of dat Selena/Eefje en Kim moeten omboeken omdat zij het morgen in de kwartfinale nog moeten opnemen tegen dezelfde Chinezen waar wij helaas het onderspit tegen hebben moeten delven.

Tot slot nog even een mooi plaatje van hoe mijn kant van de hotelkamer er uit ziet na een week verblijf.. Sorry voor de mensen die houden van ordening en opruimen ;) 

IMG 282092

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77Core Emblem White