Badminton scholen

Indien spelers menen talent te hebben, of hun begeleiders zijn die mening toegedaan kunnen zij zich aanmelden bij een Badminton School. Ook spelers die prestatief willen trainen, b.v. omdat hun eigen club te weinig mogelijkheden kan bieden, zijn welkom om het door Badminton Nederland vastgestelde trainingsprogramma te doorlopen. 


De trainingen staan onder leiding van trainers die opgeleid zijn door Badminton Nederland. Tussen september en april wordt gedurende 30 weken, 2x per week een training aangeboden van 2 uur, steeds vroeg in de avonduren. Indien men deel wil nemen is dat alleen mogelijk voor ALLE trainingen. Trainingen zijn gericht op het verbeteren van badminton vaardigheden en het succesvol deelnemen aan de clubcompetitie.

Daarnaast is een Badminton school de eerste opstap naar trainingen op een RTC (Regionaal Trainingscentrum van Badminton Nederland). Als een kind zodanig veel talent beschikt kan deze speler/speelster voorgedragen worden vanuit een RTC of een badmintonschool voor de Nationale Jeugd Selectie. 

Een Badminton School kan georganiseerd worden door een regio van Badminton Nederland of een vereniging. Badmintonton scholen staan organisatorisch en financieel los van Badminton Nederland.

Badminton Scholen

Almere - Badminton Topsport Flevoland (BTF) School *
Belfeld - MR Badminton School Noord Limburg
Boxtel - Badminton School NBBJ (Noord-Brabantse Badminton Jeugd)*
Breda - Regionaal Trainingscentrum RTC- Breda *
Den Haag - Badminton School Den Haag *
Hengelo - Badminton School Oost Nederland (BSON)
Hoensbroek - Badminton School Limburg *
Veendam - Badminton Talentencentrum (BTC) Veendam
Vlaardingen - Badminton School Rotterdam (BSR) *

 

Certificering

De eerste mogelijkheid tot het doorlopen van het certificeringstraject voor Badminton Scholen heeft in het najaar van 2013 plaatsgevonden. In april 2014 is een tweede certificeringstraject gestart. Of een Badminton School is gecertificeerd ziet u aan het * achter de naam en door het certificeringslogo op de pagina van de School.

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77