Opleiding talenten

Sinds 1993 is Badminton Nederland zeer actief in het opleiden van jonge spelers tot topspelers voor het Nederlands Team. Vanaf 1993 tot nu, is dat op verschillende manieren gedaan, niet in de laatste plaats omdat de prestaties van jonge spelers steeds beter werden, maar ook omdat de mogelijkheden om school en sport te combineren steeds beter zijn geworden en de eisen om ook daadwerkelijk met de top in Europa en de wereld mee te kunnen doen steeds groter werden. 

Badminton Nederland organiseert op verschillende plaatsen in Nederland trainingen op verschillend niveau, waarbij de mogelijkheid bestaat voor talenten om door te stromen naar Nationale Jeugdselecties en uiteindelijk het Nederlands Team.

opleiden-talenten 

Certificering Badminton Academies en Scholen

In 2013 heeft Badminton Nederland een certificeringssysteem voor Badminton Scholen en Academies ingevoerd. De certificering van talentontwikkelingscentra in de badmintonsport is een stap in de structurering in bestuur en inrichting en daarmee kwaliteitsbewaking van de centra. Het is bedoeld om, ook voor de spelers en hun ouders, een onderscheid te maken tussen de centra die de optimale omstandigheden voor talenten hebben gecreëerd en de centra die dit (nog) niet hebben gerealiseerd.

Met toekenning van de certificering geeft Badminton Nederland aan dat de Badminton School of Academie ten tijde van de certificering aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.

De absolute jeugdtalenten, die via het systeem van Badminton Scholen en Academies voldoende progressie, prestaties en mentaliteit tonen, worden uitgenodigd om mee te komen trainen met het Nederlands team op Papendal.

Naast de trainingen nemen deze spelers deel aan de belangrijkste internationale Junioren evenementen en worden zij gedeeltelijk opgenomen in het uitzendprogramma van de Senioren. De doelstelling van het programma op de Badminton University is om talenten versneld op een zodanig niveau te brengen dat zij van waarde zijn voor het Nederlands Team en uiteindelijk op mondiaal niveau kunnen concurreren met buitenlandse spelers.

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77