Verslag eerste dag Jeugd Olympische Spelen

Vandaag, zondag 17 augustus speelde Alex Vlaar en Alida Chen hun eerste wedstrijden in de groepsfase van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing. In de groepsfase moeten de deelnemers, op 3 achtereenvolgende dagen, 1 wedstrijd spelen. Na deze 3 wedstrijden gaat de speler met de meeste punten door naar de kwartfinale.

Alex zit in een groep met de Duitser Max Weisskirchen, de Sloveen Andraz Kaprez en speelde zijn eerste wedstrijd tegen de Fransman Tanguy Citron.

In de eerste game speelde Alex het eerste deel redelik goed, maar aan het einde van de game maakte hij teveel fouten. In de tweede game nam Alex een voorsprong van 8-15. De Fransman kwam dichterbij, waardoor Alex verkrampt ging spelen. Alex kwam zelfs achter met 20-17, maar was mentaal sterk en vocht zich terug tot 20-20. Bij deze stand speelde hij een te hoge netshot, die de Fransman afstrafte. De laatste rally startte Alex te langzaam naar het net en verloor de wedstrijd met 16-21 en 20-22.

Alida speelde zondag ook tegen een speler uit Frankrijk, n.l. Lole Courtois en speelt verder tegende ¾ geplaatste Thaise Busanan Ongbumrungpan en de uit Surimane afkomstige Rugshaar Ishaak.

Alida speelde in de eerste game tegen Courtois niet goed, maar herstelde zich goed. In de tweede en derde game maakte zij minder fouten en speelde met variaties en tempo wisselingen, waardoor haar tegenstander in de problemen kwam en Alida de wedstrijd kon winnen met 18-21, 21-14 en 21-15.

In het gemengd dubbel speelde Alida met Anrasz uit Slovenie. De tegenstanders kwamen uit Egypte en Bulgarije. Alida en haar partner wonnen op indivduele kwaliteiten met 21-13 en 21-10.

Alex Vlaar speelde in het gemengd dubbel met Janne Lais uit Oostenrijk tegen tegenstanders uit Brazilie en Oekraine. Dit is een matig gemengd dubbel, waardoor Alex en zijn partner wonnen met 21-11 en 21-19.

Verslag door Robbie Kneefel.

Volg de Jeugd Olympische Spelen via www.nocnsf.nl/nanjing2014. Hier worden dagelijks video's, verslagen en nog veel meer geplaatst.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77