Verslag tweede dag Jeugd Olympische Spelen

De eerste Nederlandse medailles tijdens de jeugd Olympische Spelen zijn op de tweede dag behaald met een zilveren medaille in het zwemmen en een bronzen medaille bij het judo. Ook de Nederlandse badmintonspelers Alex Vlaar en Alida Chen waren de tweede dag actief.   

Alex verloor in de derde game nipt met 19-21 van Andraz Krapez uit Slovenië.

De eerste game speelde Alex goed en won hij met 21-14. In de tweede en derde game kwam Alex snelheid tekort. Hij kwam onder druk te staan, waardoor zijn tegenstander kon scoren. De tweede game werd verloren met de omgekeerde cijfers 14-21. Aan het eind van de derde game werd het nog spannend. Alex kwam terug tot 19-19. Hij had zijn tegenstander uitgespeeld, maar sloeg zijn aanvallende slag uit. De laatste rally werd gewonnen door zijn tegenstander; 19–21.

Alida had geen moeite met haar tegenstandster uit Suriname en won met 21-8 en 21-7. De laatste wedstrijd in de poule speelt Alida dinsdag tegen de als 3/4 geplaatste Thaise Ongbamrungphan. De winnares van deze wedstrijd gaat naar de kwartfinale .

GD Alida en Krapez (Slovenië ) tegen Joshie (India ) Kabelo (Botswana ).

Deze wedstrijd werd in  3 games gewonnen 21-13, 17-21 en 13-21. De laatste wedstrijd in de poule voor een plaats in de kwartfinale is tegen de als eerste geplaatsten  spelers Sarsiekienkov (Oekraïne) en Yamaguchi (Japan)

GD Alex en Lais (Oostenrijk ) tegen Shi (China) en Al (Australië).

De partner van Alex is meer een ES speelster en had veel moeite met het spel van de Chinees (eerste geplaatst in het HE). Alex heeft laten zien dat hij in het GD mogelijkheden heeft.

De wedstrijd werd verloren met 16-21 en 16-21

Verslag door Robbie Kneefel.

Ga naar http://www.bwf.tournamentsoftware.com/ voor uitslagen en standen van het badmintontoernooi.

Volg de Jeugd Olympische Spelen via www.nocnsf.nl/nanjing2014. Hier worden dagelijks video's, verslagen en dergelijke geplaatst.

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77