Amy Tan en koppel Nadia Choukri/ Charissa Kuiper in finale Yonex Belgian Junior

In het Belgische Herstal hebben Amy Tan in het vrouwenenkel en het duo Nadia Choukri/ Charissa Kuiper in het vrouwendubbel de finale weten te bereiken van de Yonex Belgian Junior.

In de finale op zondag (eerste partij vanaf 10 uur) neemt Amy het op tegen de Duitse Thuc Phuong Nguyen en spelen Nadia en Charissa tegen het koppel Leona Michalski/ Thuc Phuong Nguyen ook uit Duitsland.

Vrouwenenkel
De als eerste geplaatste Amy Tan kwam in de finale door te winnen van de Duitse vrouwen Xenia Kölmel met 21/7, 21/13 in de kwartfinales en Sarah Bergedick met 21/13, 21/6 in de halve finales. Amy begint zondag om 10 uur aan haar finale.

Vrouwendubbel
Het koppel Nadia Choukri/ Charissa Kuiper komt morgen vanaf 10 uur als derde partij in actie in de finale, na een walkover in de kwartfinales en winst in de halve finales met 21/17, 23/21 tegen Amy Hayhoe en Natalia Mitchell uit Engeland.

Gemengddubbel
Voor de Nederlandse koppels Wessel van der Aar/ Kelly van Buiten (als vierde geplaatst) en Finn Achthoven/ Jaymie Laurens was er helaas net geen finaleplaats. In twee spannende halve finales verloren Wessel en Kelly met 21/23, 20/22 van het Duitse koppel Matthias Kicklitz/ Thuc Phuong Nguyen en moesten ook Finn en Jaymie hun meerdere erkennen in een Duits duo. Aaron Sonnenschein en Leona Michalski waren na drie games met 21/19, 18/21, 20/22 te sterk.

Mannendubbel
Wessel van der Aar en Brian Wassink werden uitgeschakeld in de halve finales. Het als nummer één geplaatste Spaanse koppel Joan Monroy/Carlos Piris was daarin met 15/21,19/21 te sterk. In de kwartfinales hadden Wessel en Brian nog de nummer 4 van de plaatsingslijst de Belgen Robby Bronselaer en Jona van Nieuwkerke na drie spannende games met 21/18, 20/22 en 21/16 verslagen.

Kijk voor alle utslagen op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77