Oranje redt het niet tegen Oosterburen

Het was in Brokdorf (D) helaas niet een al te beste avond voor het Nederlands badmintonteam. Op uitnodiging van de Duitse badmintonbond, wordt er een aantal interlands gespeeld tussen Duitsland en Nederland.

En zoals het de Duitsers betaamt; het is goed und gründlich georganiseerd. Complimenten aan onze Oosterburen die er in zijn geslaagd om écht goed gevulde tribunes te krijgen. Er was en is veel belangstelling voor de interland. In de weken voorafgaand aan deze interland waren er al meer dan 1.000 kaarten in de voorverkoop over de toonbank gegaan!

Badminton leeft op dit moment in Duitsland. (Overigens ook in Nederland, zeker na de meest recente internationale successen die we hebben bereikt!)

Kunnen we dan nu deze dagen wel zeggen dat de Duitsers profiteren van het thuisvoordeel?

Zeker wel. De Duitsers zijn deze week gewoon een maatje te groot. Gisteren (18 september) werd er al in Bremen gespeeld en daar verloor Nederland 4-1.

Nu, vandaag (19 september) werd het 5-0 voor de Duitsers. Joran Kweekel zat nog het dichtst aan tegen méér. De eerste game was een Close Call. Echter, opponent Max Weisskirchen moest alle zeilen bijzetten om de geconcentreerde Joran van zich af te houden: 22-20. In de tweede game kon Joran nét niet genoeg aanhaken.

Het team wordt begeleid door Ger Tabeling en Eefje Muskens.

Lees ook het verslag op de site van de Duitse badmintonbond: https://www.badminton.de/news/badminton/dbv-team-siegt-auch-im-zweiten-vergleich/

HE:

Max Weißkirchen - Joran Kweekel 22-20, 21-16

DE:

Yvonne Li - Gayle Mahulette 21-8, 21-18

HD:

Peter Käsbauer/ Jan Colin Völker - Ties van der Lecq/Joran Kweekel 21-19, 21-13

DD:

Eva Janssens/Judith Petrikowski - Alyssa Tirtosentono/Milou Lugters 21-15, 21-14

MX:

Jan Colin Völker/Eva Janssens - Ties van der Lecq/Milou Lugters 21-16, 21-14

Interland Joran

Interland Milou Ties

Interland milou Alyssa

Foto's van Badminton Nederland. 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77