Ongekende oranje verrassing in Estland op EJK

Gouden medaille lonkt voor Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono op het EJK

Tallinn - De sensatie is compleet. WESSEL VAN DER AAR en ALYSSA TIRTOSENTONO hebben zich behoorlijk overtuigend geplaatst voor de FINALE van het EUROPEES JEUGDKAMPIOENSCHAP in Tallinn (Estland).

De twee jonge Oranjespelers versloegen in een prima halve finale het Duitse duo Lukas Resch en Emma Moszczynsky, die als zevende waren geplaatst. Het werd 21-17, 15-21 en 21-13.

MENTAAL IJZERSTERK
Met name de derde game was bijzonder knap, want het was uiteraard even afwachten hoe Wessel en Alyssa het verliezen van de tweede game zouden verwerken. Het zat echter mentaal ijzersterk in elkaar. In 'no time' bouwden Wessel en Alyssa een 10-4 voorsprong op die ze niet meer uit handen geven. Geconcentreerd pakten ze bij 20-13 het matchpoint waarna de ontlading kwam....

'WE' staan dus morgen (zondag 16 september) in de finale van het EUROPEES JEUGDKAMPIOENSCHAP met deze verrassende gemengd dubbel. Nederland scoort dus nu al minimaal een zilveren medaille op dit EJK en wie weet hoe het sprookje in Tallinn gaat eindigen!

WAARMAKEN
Een ongekend knappe prestatie van Wessel en Alyssa, die voorafgaand aan het toernooi wel bijzonder positief waren over hun kansen omdat 'de loting gunstig was'.... Maar ja, je moet het uiteindelijk nog wel waarmaken. En dat deden ze.

CHEMIE
De twee hebben in de Estse hoofdstad laten zien dat we dus volop hoop kunnen houden voor de toekomst. Er wordt niet alleen prima samengespeeld maar Wessel en Alyssa lijken ook onderling een goede chemie te hebben. En dat is absoluut een minimumvoorwaarde om aan de top te komen. En, aan de top te blijven.

De voorlopige absolute top kunnen ze dus zondag 16 september bekronen; de twee spelen dan hun eerste finale op het allerhoogste Europese jeugdniveau.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=44A11371-9E42-4E01-B3D0-9D9CE8A2644C&d=20180916

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

wessel alyssa halve finale 800 600

Foto van Badminton Nederland 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77