Halve finale gemengd dubbel EJK voor Alyssa Tirtosentono en Wessel van der Aar

Wat een Spektakel, niet te bevatten.

We zijn er stil van. Stil van bewondering.

Maar we kunnen het ook van de daken schreeuwen.

WESSEL VAN DER AAR en ALYSSA TIRTOSENTONO hebben in het gemengd dubbel U-19 op het EJK in Tallinn (Estland) de halve finale gehaald. In de ochtend hadden ze al hun wedstrijd in de achtste finales gewonnen door het als zesde geplaatste Russische koppel Georgii Karpov en Anastasiia Kurdyukova in de derde game met 24-22 te verslaan. In de kwartfinale was het minstens net zo spannend. Het franse duo Maxime Briot en Sharone Bauer hadden het nakijken bij een stand van 22-20 ook in de derde game!

Wat hebben Wessel en Alyssa bewezen dat ze ongekend goed met de wedstrijdspanning kunnen omgaan! Geweldig! Je ziet het op het filmpje; de ontlading is om kippenvel van te krijgen!

Op het moment dat we dit berichtje intypen is nog niet bekend hoe laat Wessel en Alyssa op zaterdag de halve finale spelen.

Klik af en toe op deze link, daar komt de update te staan: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=44A11371-9E42-4E01-B3D0-9D9CE8A2644C&d=20180915

Het als 7e geplaatste duo, Lukas Resch en Emma Moszczynski uit Duitsland, is in de halve finale de tegenstander. Bij voorbaat een wedstrijd met mogelijkheden voor onze jonge Oranje helden!

Want er zit nog meer in het vat. In ieder geval zijn Wessel en Alyssa al wel zeker van een bronzen medaille door het bereiken van deze halve finale. Wordt het nog zilver of goud?

DE OVERIGE NEDERLANDERS

Voor Amy Tan viel in de achtste finales het doek. Ze moest in twee games haar meerdere erkennen in de Tsjechische Tereza Svabikova. Datzelfde gold voor Dennis Koppen, die eerder in de week nog grote indruk had gemaakt. Nu was echter Arnaud Merkle (als tweede geplaatst) een maatje te groot. Het werd 21-10 en 21-13. Toch kan Dennis terugkijken op een prima toernooi!

Helaas was het ook 'einde verhaal' voor Gijs Duijs en Brian Wassink. Het was een dubbeltje op zijn kant. Het als vierde geplaatste duo Rory Easton en Zach Russ uit het Verenigd Koninkrijk moesten alle zeilen bijzetten: Gijs en Brian capituleerden pas ver in de derde game: 21-19.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=44A11371-9E42-4E01-B3D0-9D9CE8A2644C&d=20180914

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

 

alyssa Wessel EJK Bad eur

Foto van Badminton Europe 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77