Kwartfinales eindstation voor het Nederlandse mannendubbel

Vannacht (Nederlandse tijd) begonnen de kwartfinales in Tokyo bij de Daihatsu Yonex Japan Open 2018 met onze Nederlandse mannendubbel. 

Robin en Jelle stonden voor het eerst in hun carrière in de kwartfinales bij een HSBC BWF World Tour Super 750 toernooi. Vergelijkbaar met de oude super serie toernooien. 

Na winst op de nummer 23 en nummer 5 van de wereld stond in de kwartfinales de nummer 1 van de wereld: Marcus Fernaldi Gideaon / Kevin Sanjaya Sukamuljo aan de andere kant van het net. In de eerste game was de tegenstander duidelijk beter en deze game verloren ze dan ook met 10-21. In de tweede set konden Robin en Jelle mee met het tempo en kregen ze veel meer controle op de wedstrijd. Dit resulteerde in een gamewinst van 21-17 voor Nederland. Een derde game zou dus de beslissing moeten brengen. Tot de stand 11-11 ging het gelijk op en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd naar de Indonesiërs. Met 21-14 ging uiteindelijk de winst naar de nummer 1 van de wereld. 

Desalniettemin kunnen Jelle en Robin terugkijken op een ontzettend goed toernooi. Ze hebben laten zien dat ze de stap hebben gemaakt om mee te kunnen doen op wereldklasse niveau en zullen een flinke sprong gaan maken met deze punten op de wereldranking. Voor volgende week staat de Victor China Open 2018 op het programma. Voor Robin en Jelle is het nog onzeker of zij mee mogen doen, aangezien zij als eerste op de reservelijst staan. Duimen dat ze alsnog in het toernooi gaan komen! 

Mark Caljouw en het gemengddubbel Robin Tabeling en Cheryl Seinen komen sowieso in actie volgende week in China. Mark zal het op gaan nemen in de eerste ronde tegen wederom een Thai Kantaphon Wangcharoen. Robin en Cheryl hebben de eerste ronde de nummer 5 van de plaatsingslijst geloot Zhang Nan en Li Yinhui. 

Wij wensen de spelers en coach Jonas Lyduch vast veel succes in China. 

Kijk voor de uitslagen van de Japan Open op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=5763753E-0F95-48E8-B948-FCE4390E6D25

Kijk voor de schema's voor de China Open op: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=78F7CA6C-2774-46F8-8AB2-8D43429AE297

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77