Leuven kleurt langzaam Oranje

Yonex Belgian International met grote Nederlandse vertegenwoordiging. 

Goed badminton van onze Oranje spelers in Leuven (België) bij de Yonex Belgian International. We mogen als échte Hollandse badmintonfans niet ontevreden zijn!

GAYLE MAHULETTE

Goed, het was toch echt wel jammer dat Gayla Mahulette het meteen in de eerste ronde moest opnemen tegen de als eerste geplaatste Spaanse Beatriz Corrales. Toch speelde Gayle een prima wedstrijd. Corrales moest tot de laatste slagenwisseling alert blijven. De setstanden waren 23-21 en 21-16.

TWEE KEER WINST

Soraya de Visch Eijbergen staat inmiddels in de derde ronde. Vandaag won zijn haar eerste wedstrijd tegen Jordan Hart uit Wales met 21-15, 21-16. In de avonduren wist de als 5e geplaatste Nederlandse ook de Finse Airi Mikkela te verslaan. Dat gebeurde in praktisch bijna dezelfde cijfers als eerder op de dag: 21-15, 21-15.

Ruben Jille en Imke van der Aar hadden het in hun gemengd dubbel partij niet makkelijk tegen Patrick Scheiel en Franziska Volkmann uit Duitsland. Pas in de derde game konden Ruben en Imke afstand nemen: 21-10.

JACCO ARENDS EN SELENA PIEK zijn de grote favorieten voor de eindzege in het gemengd dubbelspel. De twee zijn als eerste geplaatst. Valeriv Atraschenkov en Yelyzaveta Zharka uit Oekraïne gaven goed partij maar uiteindelijk gaf de ervaring van het beste Nederlandse gemengd dubbel van dit moment de doorslag. Met 21-15 en 21-13 zijn Jacco en Selena op schema om de Belgian Open te winnen.

In het mannendubbel waren SEBASTIAAN LI en NIELS VEENSTRA helaas niet opgewassen tegen Jordan Corvee en Bastian Kersaudy. De twee Fransen namen snel een voorsprong, in beide games, en gaven die niet meer uit handen. Einduitslag 21-13, 21-13. Hetzelfde verhaal is eigenlijk van toepassing op LARS KROS en TIMO STOFFELEN die met 21-16 (goede game!) en 21-11 ten onder gingen tegen Denis Grachev en Pavel Kotsarenko uit Rusland.

HELAAS EEN TERUGTREKKING

In het vrouwendubbel moesten DEBORA JILLE en IMKE VAN DER AAR (als vierde geplaatst) zich terugtrekken. De Canadese Rachel Honderich en haar partner Kristen Tsai kregen daardoor een vrije doortocht naar de volgende ronde.

EEN LATERTJE

Tot slot het mannendubbel. RUBEN JILLE en JACCO ARENDS moesten laat op de avond nog aan de bak. Maar het lange wachten werd beloond. De concentratie hielden ze vast en mede door die prima focus werden JEPPE BAY en MIKKEL MIKKELSEN uit Denemarken met 25-23 en 21-16 verslagen. Een zware pot. Maar toch kan er met tevredenheid worden teruggekeken. Op de meest beslissende momenten was het Nederlandse tweetal het sterkst.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=D9364684-8B4E-481C-8F97-B17363186584

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77