Een prima donderdag op het EJK.

TALLINN (Estland) - Het individuele toernooi op het Europees Jeugd Kampioenschap vordert gestaag en nog steeds zijn enkele Nederlandse spelers en speelsters volop in de race, op weg naar een medaille wellicht.

DAMESENKELSPEL

Zo ligt de 17-jarige AMY TAN van AviAir Almere nog steeds op koers om wellicht voor een grote verrassing te gaan zorgen in het vrouwenenkelspel. In háár tweede wedstrijd werd de Zweede Ashwathi Pillai met 21-10 en 21-14 verslagen. Amy staat nu bij de laatste 16 (!). Morgen - vrijdag - komt ze in actie tegen de als zevende geplaatste Teresa Svabikova uit Tsjechië. Een pittige wedstrijd wordt dit, maar de geluiden uit Tallinn zijn positief. Amy zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.....

GEMENGD DUBBEL

WESSEL VAN DER AAR en ALYSSA TIRTOSENTONO liggen ook nog op schema in het gemengd dubbel. De Roemeense mixed Daniel Popescu en Lorenda Longa waren geen partij voor de ontketende Nederlanders, die ontspannen maar wel zeer geconcentreerd de wedstrijd naar zich toetrokken met maar liefst 21-13 en 21-5. Grote complimenten dus voor Wessel en Alyssa.

MANNENENKELSPEL

Ook DENNIS KOPPEN zit er nog in. Na zijn ongekend spannende wedstrijd gisteren, waar hij vier matchpoints wist te overleven, stond hij meteen met nieuwe scherpe focus in zijn volgende ronde op de baan. De Servische Ian Spiller werd weggespeeld: 21-12, 21-11.

Finn Achthoven had het niet getroffen. Na zijn eerdere winst was nu de als derde geplaatste Christo Popov uit Frankrijk de opponent aan de andere kant van het net. Het werd 21-6, 21-12. Voor Finn rest nu de belangrijke taak om zijn teamgenoten aan te moedigen.

MANNENDUBBEL

In de mannendubbel moesten Gijs Duijs en Brian Wassink werkelijk alles uit de kast trekken om het kwartje de goede kant op te laten vallen. De Schotten Joshua Apiliga en Adam Pringle hadden ook volop kansen maar moesten uiteindelijk de overwinning laten aan de twee jonge Nederlanders. Het werd 21-19 in de derde game. Gijs en Brian mogen op vrijdag 14 september nog verder. Klasse!

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=44A11371-9E42-4E01-B3D0-9D9CE8A2644C

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77