Yonex Canada Open 2018: alle Nederlanders nog in toernooi

Na de eerste twee dagen bij de 2018 Yonex Canada Open in Calgary zitten alle Nederlanders nog in het toernooi.

Mannenenkel
Nederlands kampioen Mark Caljouw, die afgelopen zondag nog de finale speelde bij de Yonex US Open, heeft na een bye in de eerste ronde, in ronde twee gewonnen van de Japanner Hashiru Shimono met 15/21, 21/18, 21/17. Mark (als tweede geplaatst) neemt het vandaag op tegen Lu Guangzu uit China.

Vrouwendubbel
Het als tweede geplaatste vrouwendubbel Selena Piek/ Cheryl Seinen neemt het in de tweede ronde op tegen het Japanse duo Nami Matsuyama/ Chiharu Shida. Net als Mark begonnen Selena en Cheryl het toernooi met een bye.

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (als vierde geplaatst) hadden een walk over tegen het koppel Solis Jonathan / Rodolfo Ramirez uit Guatemala en nemen het nu op tegen de Chinezen Di Zijian en Wang Chang. Jacco Arends en Ruben Jille komen uit tegen het als zevende geplaatst Engelse duo Peter Briggs/ Tom Wolfenden, na in de eerste ronde het Koreaanse koppel Jung Jae Wook / Jae Hwan Kim met 21/19, 21/15 te hebben verslagen.

Gemengd dubbel 
Jacco Arends en Selena Piek zijn als derde geplaatst en wisten revanche te nemen op het Engelse koppel Gregory Mairs/ Jenny Moore. Werd bij de US Open nog verloren, nu waren de Nederlanders met twee keer 21/18 te sterk. Hun volgende tegenstanders zijn Jones Ralfy Jansen en Carla Nelte uit Duitsland.

Robin Tabeling en Cheryl Seinen versloegen het Zweedse duo Richard Eidestedt / Clara Nistadt (18/21, 21/10, 21/18 ) en Ruben Jille won samen met zijn Franse partner Emilie Lefel met 21/18 en 21/19 van Razif Abdul Latif en Rusydina Antardayu Riodingin. In de tweede ronde nemen zij het op tegen respectievelijk de koppels Hwi Tae Kim/ Kim Hye Jeong (Zuid-Korea) en de als tweede geplaatste Mark Lamfuss/ Isabel Herttrich uit Duitsland.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77