Veel Nederlands succes op tweede dag EK

Op dag twee van de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben Mark Caljouw, Nick Fransman, Gayle Mahulette en de koppels Robin Tabeling/ Jelle Maas, Selena Piek/ Cheryl Seinen en Imke van der Aar/ Debora Jille de volgende ronde bereikt.

Mannenenkel

De als zesde geplaatste Mark Caljouw neemt het vandaag op tegen de voormalige nummer twee van de wereld Jan. O. Jorgensen uit Denemarken, die hij enkele weken terug bij de Orleans Master nog de baas was. Mark won na een bye in de eerste ronde zijn partij met twee keer 21/19 van de Rus Sergey Sirant. Ook Nick Fransman is door. Hij versloeg de Noor Marius Myhre met 21/13 en 21/9 en speelt nu tegen de Ier Nhat Nguyen.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette komt vandaag uit tegen de als nummer twee geplaatste Kirsty Gilmour uit Schotland, na winst in de tweede ronde op de Zweedse Johanna Magnusson (21/10, 21/17). Voor Soraya De Visch Eijbergen is de tweede ronde het eindstation bij de EK, ze verloor nipt in drie games van Sabrina Jacquet (Zwitserland) met 21/12,19/21,16/21.

Mannendubbel 

Het koppel Robin Tabeling/Jelle Maas hield de spanning erin tegen het Schotse koppel Alexander Dunn/Adam Hall, maar wist  uiteindelijk  toch de partij te winnen: 21/16, 19/21, 29/27. De Nederlandse mannen komen nu uit tegen het duo Ben Lane/Sean Vendy (Engeland).

Jacco Arends en Ruben Jille moesten tegen het als zesde geplaatste Deense koppel Mathias Christiansen/David Daugaard de baan op en na ruim een uur spelen helaas net met 21/15, 15/21, 22/24 de winst aan de Denen laten.

Vrouwendubbel

Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) spelen na winst in hun eerste ronde tegen Ieva Pope/Monika Radovska (21/13, 21/10) vandaag tegen het Duitse koppel Johanna Goliszewski/ Lara Kaepplein.

Het debuterende koppel Imke van der Aar/Debora Jille zorgde in hun eerste ronde voor een stunt, door het als zevende geplaatste Duitse koppel Carla Nelte/Isabel Herttrich met 21/13 en 21/15 te verslaan. Hun volgende tegenstanders zijn de Finse vrouwen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola.

Gemengddubbel 

Het als vierde geplaatste koppel. Jacco Arends en Selena Piek nam het in eerste ronde op tegen Oliver Schaller en Celine Burkart uit Zwitserland, De winst ging met 21/14, 21/11 overtuigend naar het Nederlandse koppel die vandaag gaan spelen tegen Milan Dratva en Martina Repiska uit Slowakije.

Volg alle wedstrijden live via: www.laola1.tv/badmintoneurope

Het toernooi is te volgen via: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=FC3BF9CF-E75E-4D3A-800A-1B12F3156710

Foto's Badminton Nederland

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77