Jacco over China/Hong Kong trip

Na een reeks toernooien in Europa, wat voor de afwisseling ook wel eens lekker is, gaan we nu weer richting Azië. Eerste stop Fuzhou, China. Die Chinezen weten hoe ze een toernooi moeten organiseren. Voordat we de hal binnenkomen worden we opgewacht door een peloton van de politie, honden erbij, detectiepoortjes, etc. Dan lopen we langs een camera die in een split seconde iedereen die langsloopt herkent. Op een tv verschijnt mijn persoons informatie: lengte, gewicht, er staat nog net niet of ik links of rechtsdragend ben. 
Selena en ik beginnen tegen Fischer & Pedersen uit Denemarken. Een sterk en ervaren koppel. We spelen niet goed, verliezen zonder een moment in de wedstrijd te zitten. Erg zuur. Eefje en Selena winnen hun eerste wedstrijd netjes tegen Chinese  Taipei. Dan spelen ze tegen de Chinezen Ou & Huang. Ik denk dat we nog veel gaan horen van deze twee dames, want zij snappen het wel. Eefje en Selena halen een goed niveau, maar komen te kort om te winnen. 
Ik merk aan ons alle drie dat we mentaal wat vermoeid zijn. Het reizen, toernooien na toernooi, telkens weer jezelf tot het uiterste pushen, het begint allemaal zijn tol te eisen. Maar dat hoort erbij in een Olympische jaar, dus hier moeten we mee omgaan. 
 
De tweede stop van de trip is Hong Kong. Wat een prachtige stad! Mensen spreken weer wat Engels, ook fijn! Ook super dat masseur Gerrit van Olst namens Preaz er is. Het helpt enorm bij het herstel en tegen de pijntjes die hier en daar opspelen. Blessurevrij blijven is essentieel. 
 
De eerste partij spelen Selena en ik tegen een paar uit Thailand. We spelen scherp, agressief en winnen makkelijk. Lekker eerste rondje. Later op de dag spelen Eefje en Selena tegen wederom Chinese Taipei. Na een stroeve start roepen ze zichzelf bij de les en laten ze zien wie de baas zijn. 
De dag erna moeten Sel en ik tegen Olympisch en wereldkampioenen Zhang & Zhao. We spelen lekker, we doen niet voor elkaar onder. We verliezen 19-21, daarna winnen we 21-19. Daarna spelen ze iets slimmer en beter dan ons, en verliezen we ruim met 11-21. Toch zijn we tevreden dat we een set tegen het sterkste paar van de wereld pakken, hier halen we vertrouwen uit. 
Later die dag spelen de dames tegen Chang & Lee uit Korea. Dit koppel is pas bij elkaar gezet, maar waren individueel al wereldtop met andere partners. Verkijk je niet op hun ranking dus, want waarschijnlijk komen zij snel de wereld top 10 binnen gestormd. Maar Sel en Eef zijn zelf niet de minste en weten wat ze te wachten staan. Uiteindelijk verliezen ze in drie sets na een goede wedstrijd. Jammer, maar leerzaam! Ohja, goed nieuws. Het afgelopen jaar doen de meiden het in de Super Series zo goed, dat ze naar de Super Series finale in Dubai mogen. Een top prestatie, en ook een grote stap richting de Olympische spelen. 
 
Nu gaan we het vliegtuig in. Eerst naar Amsterdam, een nachtje thuis slapen. Dan zondag weer fris en fruitig op naar de volgende vlucht richting Rio de Janeiro voor de Brasil Open. Een test event voor de Spelen. 
 
Bedankt voor de leuke berichten en positiviteit van iedereen. Daar halen wij hier allemaal veel energie uit!
 
Jacco

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77