WJK: Nipt verlies van Duitsland

Joran Kweekel en Debora Jille gingen in deze wedstrijd van start om een plek in de serie van plaats 9-12 veilig te stellen. In deze fase van het toernooi wordt nu gespeeld volgens the best off 5 dus zodra er drie wedstrijden gewonnen zijn wordt de wedstrijd gestopt. Joran en Debora speelden tegen het Duitse koppel Bjarne Geiss/Judith Petrikowski. Ze gingen wat tam van start en dat is niet slim tegen de Duitsers. Via 6-11 kwamen de Duitsers het eerst op 21 (17-21).  In de tweede game hetzelfde speelbeeld. De Duitsers hebben de hele wedstrijd voor  gestaan en gaven dit niet meer uit handen 15-21.
Marlies Baan Speelde tegen de Duitse Yvonne Li. Marlies speelde een goede partij tegen de favoriete Duitse. Regelmatig stuurde Marlies de Duitse naar alle hoeken maar het was in de eerste game niet genoeg om de winst te pakken 16-21. In de tweede game vocht Marlies zich mooi terug van een achterstand van 7-13 tot 18-18. Daarna maakte Yvonne echter drie mooie punten achter elkaar waardoor er geen derde game meer in zat. Een 2-0 achterstand stond op het scorebord.

Joran Kweekel mocht de eer voor het Nederlandse Jeugdteam hoog houden en dat deed hij ook. De Duitser Simon Wang ging met grote cijfers van de baan af 21-11 en 21-13.  Mooie revanche van Joran n.a.v. de halve finale op Langenfeld. 
Debora Jille en Imke van der Aar konden Nederland weer terug brengen in de wedstrijd. Ze namen het op tegen Yvonne Li en Judith Petrikowski.  En dat deden onze dames ook. Als een wervelwind gingen ze over de Duitsers heen 21-15/21-12. En dus was de achterstand van 2-0 omgebogen in een 2-2.

Niels Veenstra en Sebastiaan Li mochten voor de 3-2 gaan. Ze speelden tegen de Duitsers Bjarne Geiss/ Jan Colin Volker. De eerste game ging gelijk op en werd op het laatste moment door de Duitsers beslist 19-21. In de tweede waren de Duitsers beter 14-21 en verloren we deze wedstrijd. Helaas dus net 3-2 verloren van Duitsland. Hierdoor spelen we morgen om plaats 13-16 om 12.00 uur (Nederlandse tijd 18.00). Tegenstander Canada.

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77