Laatste deel Melbourne door Samantha

Na het stukje van Selena over de eerste halve week trainen in Melbourne, heb ik de eer voor het tweede deel van de week. Donderdagochtend stond in het teken van rust en doen wat je zelf wilt, je kunt de omgeving bekijken, herstellen of er voor kiezen om toch krachttraining te doen. Ik koos ervoor om te genieten van mijn vrije ochtend en te herstellen, zodat ik een goede krachttraining neer kon zetten voor mijn baantraining.

De afgelopen dagen hebben we veel wedstrijden met en tegen de spelers van Australie gespeeld. Die donderdagmiddag was dat weer het geval, twee rondes stonden er op het programma. Meestal is dit een ronde dubbel en een ronde mixen. Voor mij waren dit vooral mixen aangezien mijn partner Iris pas in Sydney bij de groep zou aansluiten. Na de middagtraining ben ik samen met Jorrit gaan eten in de stad.

IMG 2762

Vrijdagochtend begonnen we met een ware interland Nederland-Australie, 3 tegen 3. Na een spannende eerste set waarin Nederland steeds tegen een achterstand aan keek wisten we deze toch in ons voordeel te beslissen. De tweede set hadden we de smaak te pakken en wonnen we deze interland, goed gevoel ;). Goed warm gedraaid stonden er weer wedstrijden op het programma, goed om eens andere tegenstanders te hebben en andere patronen te zien in het spel. Een goede voorbereiding voor de twee toernooien die komen gaan!

Zaterdagochtend stond een hele vroege baantraining op het programma gevolgd door een krachttraining. Omdat ik aankomende week ook zal dubbelen heb ik twee sets 3 tegen 2 gedaan met de meiden van Australie om toch ritme weer te krijgen in de dubbel. Na deze wedstrijdvorm was het tijd om een laatste mix te spelen tegen een zeer getalenteerde Indo samen met een Deen. Er waren twee Denen gekomen om te sparren met ons. Zaterdagavond was de avond van de week, een echte Australian Football wedstrijd in een stadion waar ongeveer 100.000 man in past! We waren aan de vroege kant dus gingen we de omgeving bekijken en kwamen we terecht bij de banen van de Australian Open, tennis. Oftewel de legendarische Rod Laver Arena! Geweldig om dit eens van dichtbij te zien. Het was tijd om onze plekken in het Football stadion op te zoeken, we hadden goede plekken met mooi uitzicht over het hele veld. Een bizarre sport is dit eigenlijk. Je speelt in een team met 18 spelers en er lopen 7 scheidsrechters over het veld. Bij een uitbal gooit de scheidsrechter de bal achterste voren in het veld om zo het spel te hervatten. Kaarten geven doen ze niet aan, liggen er spelers op de grond te knokken, niemand kijkt op of om het spel gaat gewoon verder! Na een matige start van de thuis club werd het uiteindelijk toch nog spannend, maar helaas verloor de thuisclub de wedstrijd! Een hele gave ervaring om deze wedstrijd van dichtbij mee te maken!

IMG 2760 IMG 2761

Zondag was het alweer tijd om de koffers in te pakken en naar onze volgende bestemming te gaan namelijk Sydney, waar het toernooi op woensdag zal beginnen!

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77