Jelle vanuit China: vechten voor toast en groepswinst!

De zesde dag van onze trip. Na een rustdag met twee trainingsessies zijn we allemaal weer klaar om te gaan strijden tegen Spanje. We weten dat dit een echte vechtploeg is met daarin natuurlijk de wereld kampioene Carolina Marin. De dag begint met een ontbijt om 9.00 uur met een veel te druk buffet. Hier is het vechten om de toast en yoghurtjes. Hierna gaat iedereen terug naar zijn kamer om zich mentaal op te laden voor de wedstrijd om 13.00 uur. 

 

Het gemengd dubbel is de eerste partij. De tegenstanders daarin zijn Marin en Abian. Dit zijn gewoon twee singelaars toevallig samen gezet op de baan. De eerste set was dan ook geen enkele moeite voor Jacco en Selena. De tweede set ging het beter lopen voor de Spanjaarden en zonder enige tactiek was het vooral terug slaan, iets waar ze goed in zijn. Die set wordt dan ook verloren. De derde set stellen Jacco en Selena orde op zaken en winnen de wedstrijd. Ze brengen Nederland op voorsprong. 

Mark Caljouw is de volgende die aantreed. Zijn tegenstander is het loopwonder Ernesto Velazquez. Mark begint onzeker met veel fouten en niet altijd de juiste keuzes. Mark a.k.a. De Hulk komt sterk terug en wint de tweede set. De laatste set speelt Mark met vlagen erg sterk en lijkt ook de overwinning veilig te stellen. Het loopwonder denkt daar echter anders over en pakt helaas de derde set. 

Schermafbeelding 2015-05-12 om 18.49.27 

In de damessingel verwacht iedereen de wereld kampioene, maar de tegenstander van Soraya is Beatriz Corrales. De Spaanse is geen onbekende en heeft al vele internationale titels op haar naam geschreven. Soraya heeft veel problemen met het tempo en de kracht van de Spaanse. In de tweede set komt Soraya goed mee, maar verliest die helaas alsnog. 

Het staat nu 2-1 in het voordeel van de Spaanse ploeg. De twee dubbels moeten nu gewonnen worden. Jacco en ik gaan spelen tegen Ernesto 'loopwonder' Velazquez en Luis Enrique Penalver. We weten dat de sleutel van de partij bij de eerste drie slagen zal liggen. De jongens aan de overkant hebben hier ook niet echt een antwoord op. Zo hebben we met sterke serve en serve-return situaties de tussenstand gelijk getrokken. 

De damesdubbel wordt dus de beslissing van de wedstrijd. Gelukkig hebben we twee toppers in huis die Carolina Marin en haar partner in twee sets naar huis sturen. Een erg sterke partij van Eefje en Selena. 

Eindstand van vandaag 3-2 voor ons. We hebben nog steeds uitzicht op groepswinst. Morgen de alles beslissende wedstrijd tegen Singapore! Volg ons live om 13.00 NL tijd via https://www.youtube.com/user/bwf

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77