Vier halve finales voor Nederland op SaarLorLux Open

Vier halve finales voor Nederland op SaarLorLux Open 

Op de SaarLorLux Open in Duitsland hebben Mark Caljouw en de dubbels Debora Jille/Cheryl Seinen, Ruben Jille/Ties van der Lecq en Robin Tabeling/Selena Piek de halve finales gehaald. Zaterdag strijden de Nederlandse toppers voor een plek in de finale.

Debora Jille en Cheryl Seinen, als achtste geplaatst, zorgden in het vrouwendubbel voor een mooie surprise. De Oranje-vrouwen wonnen in een spannende partij met 21-19 en 21-18 van het Franse duo Emilie Lefel/Anne Tran uit Frankrijk, de nummers drie van de plaatsingslijst. Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-82) speelde in de kwartfinale van het mannendubbel tegen Eloi Adam/Julien Maio (WR-66) uit Frankrijk. Het werd een ware thriller. De Nederlandse mannen verloren de eerste game met 19-21. In de tweede game ging het weer gelijkop maar was de winst ditmaal voor Ruben en Ties met 26-24. In de derde game schakelde de Nederlanders nog een tandje bij en wonnen met 21-14.

In het gemengddubbel drong het duo Selena Piek/Robin Tabeling (WR-16) door tot de halve finale. Het als tweede geplaatste koppel won met 21-9 en 21-11 van Wiktoria Adamek/Przemyslaw Szydlowski uit Polen. Voor Wessel van der Aar en Cheryl Seinen viel helaas het doek in de kwartfinale. Het Oranje-koppel verloor van Ronan Labar/Anne Tran (WR-42) uit Frankrijk met 21-16 en 21-9.

Mark Caljouw (WR-36), nummer drie van de plaatsingslijst, had in zijn kwartfinale van het mannenenkel weinig moeite met Ivan Rusev (WR-220) uit Bulgarije. Mark won overtuigend met 21-7 en 21-6.

Kijk hier voor alle uitslagen.

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77Core Emblem White