Veel Nederlanders in hoofdtoernooi RSL Swedish Open 2019

Bij de RSL Swedish Open 2019 in Lund hebben Joran Kweekel en de koppels Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono, Wessel van der Aa Ties van der Lecq zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi. Aram Mahmoud, Brian Wassink, Milou Lugters en Gijs Duijs wisten helaas zich niet te plaatsen.

In het hoofdtoernooi neemt Joran het op tegens de als zesde geplaatste Zweed Jacob Nilsson, Alyssa en Debora spelen tegen het koppel Sonja Pekkola/ Inalotta Suutarinen uit Finland en Wessel en Ties tegen de Denen Rasmus Kaeseler en Mikkel Stoffersen.

Gayle Mahulette (derde geplaatst), Soraya de Visch Eijbergen (als tweede geplaatst) en Iris Tabeling met Nadia Fankhauser (Zwitserland) in het vrouwendubbel en de Zwitser Andreas Zbinden in de mix staan direct in het hoofdtoernooi. Daarin nemen zij het op tegen respectievelijk Tanvi Lad uit india, Marie Batomene uit Frankrijk, de Deense vrouwen Anne Katrine Hansen en Marie Louise Steffensen en het koppel Kyohei Yamashita/ Naru Shinoya uit Japan.

kijk voor het speelschema en alle uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

 

 

Koppel Robin Tabeling/ Selena Piek naar kwartfinales Malaysia Masters

Bij de Perodua Malaysia Masters 2019 in Kuala Lumpur hebben Selena Piek en Robin Tabeling zich knap weten te plaatsen voor de kwartfinales.

Gemengddubbel
Het koppel Robin Tabeling/ Selena Piek wist na hun mooie overwinning op Pranaav Jerry Chopra en Reddy N. Sikki (WRL-23) uit India met 21/19,21/17, nu overtuigend te winnen van het Indonesische koppel Tontowi Ahmad (oud-Olympisch kampioen 2016)/ Debby Susanto met 21/12, 21/10. In het de kwartfinales zal het Engelse echtpaar Chris en Gabrielle Adcock (als vierde geplaatst) de volgende tegenstander van Robin en Selena zijn.

Vrouwendubbel
Voor Selena Piek samen met Cheryl Seinen (WRL-16) zit het toernooi erop. Na eerder te hebben gewonnen van het Duitse koppel Johanna Goliszewski en Lara Kaepplein, was in de tweede ronde het als tweede geplaatste duo Misaki Matsutomo/ Ayaka Takahashi uit Japan (WRL-2) met 21/19, 21/8 een maatje te groot.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen van de Malaysian Masters op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

 

Nederlanders in actie bij RSL Swedish Open 2019

Vanochtend is in het Zweedse Lund begonnen met het kwalificatietoernooi van de RSL Swedish Open 2019. Hierin komen Joran Kweekel, Aram Mahmoud en de koppels Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono, Brian Wassink/ Milou Lugters, Gijs Duijs/ Brian Wassink en Wessel van der Aar/ Ties van der Lecq in actie.
 
Voor het hoofdtoernooi dat op vrijdag begint hebben zich Gayle Mahulette (derde geplaatst), Soraya De Visch Eibergen (als tweede geplaatst) en Iris Tabeling met Nadia Fankhauser (Zwitserland) in het vrouwendubbel en de Zwitser Andreas Zbinden in de mix.
 
 
Foto Badminton Nederland
 

Selena, Cheryl en Robin verder in Maleisië

Bij de Perodua Malaysia Masters 2019 in Kuala Lumpur staat Selena Piek in het vrouwendubbel met Cheryl Seinen en met Robin Tabeling in de mix in de tweede ronde. Voor Mark Caljouw en het koppel Jelle Maas/ Robin Tabeling is het toernooi klaar.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (WRL-24) wonnen hun eerste ronde met 21/11, 22/20 van het Duitse koppel Johanna Goliszewski en Lara Kaepplein en nemen het nu op tegen het als tweede geplaatste duo Misaki Matsutomo/ Ayaka Takahashi uit Japan (WRL-2).

Gemengddubbel
Het koppel Robin Tabeling/ Selena Piek zorgde voor een knappe prestatie door te winnen van Pranaav Jerry Chopra en Reddy N. Sikki (WRL-23) uit India met 21/19, 21/17. De volgende tegenstanders voor Robin en Selena zijn het Indonesische koppel Tontowi Ahmad / Debby Susanto.

Mannenenkel
Nederlands kampioen Mark Caljouw (WRL-35) wist zijn eerste rondepartij niet te winnen. Mark verloor met 13/21, 18/21 van Wong Wing Ki Vincent (WRL-38) uit Hong Kong.

Mannendubbel
Ook Jelle Maas en Robin Tabeling werden uitgeschakeld. Zij verloren van de nummer 19 van de wereldranglijst het Indonesische duo Berry Angriawan en Hardianto Hardianto met 16/21,15/21.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen van de Malaysian Masters op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

 

Perodua Malaysia Masters 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20  januari vindt in Kuala Lumpur de Malaysia Masters 2019 plaats. Dit toernooi behoort tot de HSBC World Tour 500 toernooien. Dit toernooi zal nog een stukje sterker zijn dan de Thailand Masters waar onze Nederlandse spelers vorige week in actie kwamen. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannenenkel: Mark Caljouw

Na een maand India League voor Mark is het nu weer tijd voor internationale toernooien en punten verzamelen voor de Olympische kwalificatie. In de eerste ronde zal Mark het op gaan nemen tegen Wong Wing Ki Vincent uit Hong Kong. 

Mannendubbel: Jelle Maas / Robin Tabeling

Jelle en Robin staan in de eerste ronde tegen een Indonesisch duo: Berry Angriawan en Hardianto Hardianto. 

Vrouwendubbel: Selena Piek / Cheryl Seinen 

Selena en Cheryl treffen geen onbekenden in de eerste ronde. Ze zullen het gaan opnemen tegen het Duitse koppel Johanna Goliszewski en Lara Kaepplein. 

Gemengddubbel: Robin Tabeling / Selena piek 

Robin Tabeling en Selena Piek moesten in het kwalificatietoernooi tegen Hoo Pang Ron en Cheah Yee See uit Maleisië en wisten te winnen met 21/14, 24/22. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi moeten zij nu tegen Pranaav jerry Chopra en Reddy N. Sikki uit India. 

Wij wensen onze toppers veel succes! 

Kijk voor het speelschema en de uitslagen van de Malaysia Masters op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=736FF7F1-4E8D-470A-BE0B-4E3BA6DF7521

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

Mooie tweede plaats voor Joran Kweekel bij Yonex Estonian International

Bij de Yonex Estonian International in Talinn heeft Joran Kweekel de tweede plaats behaald. In de finale was de ongeplaatste Fransman Arnaud Merkle helaas met 8/21,16/21 te sterk voor de Nederlander.

Joran kan terugkijken op een goede week, waarin hij zich via het kwalificatietoernooi (waarin hij alle drie zijn partijen won) wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

In de halve finales won de Nederlander van de Japanner Hashiru Shimono met 24/22, 21/15 en zorgde hij voor een stunt door in de eerste ronde te winnen van de als tweede geplaatste Spanjaard Luis Enrique Penalver met twee keer 21/18.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema op:https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

 

Yes! Joran Kweekel in finale Yonex Estonian International

Bij de Yonex Estonian International in Talinn heeft Joran Kweekel de finale weten te bereiken, waarin hij het morgen opneemt tegen de Fransman Arnaud Merkle. De finales beginnen om 10 uur en de Nederlander staat gepland als derde partij.

De finales zijn te volgen via: 

Joran Kweekel die zich via het kwalificatietoernooi wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi, versloeg in zijn halve finale de Japanner Hashiru Shimono met 24/22, 21/15. Eerder deze week zorgde Joran al voor een stunt door te winnen van de als tweede geplaatste Spanjaard Luis Enrique Penalver met twee keer 21/18.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=82C1AB6C-5651-4E01-B529-A36C20E7866D&c=NED&fbclid=IwAR1Trzxob3uLxrVf-mWqbEM05ohTV5M39xFt7Iw1iLMk54bq71uPFGS-Tb4

Foto's Badminton Nederland

Selena Piek en Cheryl Seinen stranden in halve finales Thailand Masters

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2019 in Bangkok zijn Selena Piek en Cheryl Seinen er helaas niet in geslaagd de finale te bereiken.

Vrouwendubbel
Het als zesde geplaatste koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen nam het in de halve finales op tegen de Chinese vrouwen Li Wenmei en Zheng Yu (als vijfde geplaatst). De Nederlandse vrouwen moesten daarin na 41 minuten spelen met 18/21, 16/21 hun meerdere erkennen in het duo uit China.

Aankomende week spelen Selena en Cheryl de PERODUA Malaysia Masters 2019. In de video blikken zij alvast vooruit op dit toernooi.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen van de Thailand Masters op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

 

Halve finale voor Joran Kweekel bij Yonex Estonian International

Bij de Yonex Estonian International in Talinn staat Joran Kweekel in de halve finales, die later vandaag vanmiddag worden gespeeld. 

Mannenenkel
Joran Kweekel wist In zijn kwartfinale na een uur spelen B.R. Sakeerth uit Canada te verslaan met 17/21, 21/12, 21/17. In de halve finales moet Joran het nu opnemen tegen de Japanner Hashiru Shimono.

Vrouwenenkel
Nederlands kampioene Gayle Mahulette (als tweede geplaatst) werd uitgeschakeld. Zij verloor haar kwartfinale van de Japanse Hirari Muzui met 17/21,12/21.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema op:https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

Halve finale voor koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen bij Thailand Masters

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2019 in Bangkok heeft het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen knap de halve finales weten te bereiken.

Lees meer...

Gayle Mahulette en Joran Kweekel naar kwartfinales in Estland

Bij de Yonex Estonian International in Talinn staan Gayle Mahulette en Joran Kweekel in de kwartfinales die later vandaag worden gespeeld.

Mannenenkel
Joran Kweekel wist na zijn mooie overwinning op de als tweede geplaatste Spanjaard Luis Enrique Penalver (21-18/21-18) ook te winnen van Talar Laa uit India met 21-18/ 24-22. In de kwartfinale is B.R. Sakeerth uit Canada zijn tegenstander.

Vrouwenenkel
De als tweede geplaatste Gayle Mahulette neemt het na met twee keer 21-15 gewonnen te hebben van Georgina Bland uit Engeland in haar kwartfinale op tegen de Japanse Hirari Mizui.

Vrouwendubbel
Voor het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono waren de als eerste geplaatste Russinnen Anastasia Chervyakova en Olga Morozova te sterk in de tweede ronde. De Nederlandse vrouwen werden na ruim een uur spelen net met 11-21/ 21-13/ 16-21 verslagen.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema op:https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

Selena Piek met Cheryl Seinen en Robin Tabeling naar kwartfinales Thailand Masters

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2019 in Bangkok heeft Selena Piek zich weten te plaatsen voor twee kwartfinales.

In het vrouwendubbel met Cheryl Seinen en met Robin Tabeling in de mix. Voor het koppel Jelle Maas/ Robin Tabeling zit het toernooi er na de tweede ronde op.

Gemengddubbel
Het koppel Selena Piek/ Robin Tabeling wist knap hun volgende ronde te winnen van de als vijfde geplaatste Ronald Ronald en Annisa Saufika uit Indonesië. Het Nederlandse duo was met 21/18, 21/17 te sterk en neemt het nu in de kwartfinales op tegen de nummer twee van de plaatsingslijst het Thaise duo Dechapol Puavaranukroh/ Sapsiree Taerattanachai.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (als zesde geplaatst) wisten ook hun tweede wedstrijd te winnen. Ze versloegen het Indonesische koppel Yulfira Barkah/ Jauza Fadhila Sugiarto met 21/15, 21/14 en staan nu de kwartfinales.

Mannendubbel
De als zevende geplaatste Jelle Maas en Robin Tabeling moesten in de tweede ronde met 19/21, 10/21 hun meerdere erkennen in het Chinese koppel Di Zijian/ Wang Chang.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen van de Thailand Masters op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

 

 

 

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77