Dag 3 WK: Mark Caljouw en koppel Eefje Muskens/ Selena Piek niet naar laatste 16

Op dag 3 van de Wereldkampioenschappen in Glasgow zijn de laatste Nederlanders in de tweede ronde van het toernooi uitgeschakeld.

Mark Caljouw verloor in twee games van Ajay Jayaram in het mannenenkel en het koppel Eefje Muskens/ Selena Piek moest hun wedstrijd halverwege de tweede game staken vanwege een blessure aan de achillespees bij Selena Piek.

Mark Caljouw
Nederlands kampioen Mark Caljouw nam het in zijn tweede ronde op tegen de als nummer dertien geplaatste Ajay Jayaram uit India. Jayaram schoot de eerste game uit de startblokken, pakte gelijk een ruime voorsprong die door Mark niet meer kon worden goedgemaakt en uiteindelijk de game met 13/21. 
In de tweede game kon de Nederlander lang bijblijven, al bleef het verschil steeds een paar punten in het voordeel van de Indiër. Caljouw knokte voor wat hij waard was, kwam nog wel dichtbij maar het was Jayaram die de game en de partij met 18/21 wist te winnen.

Eefje Muskens en Selena Piek
In het vrouwendubbel gingen Eefje Muskens en Selena Piek de strijd aan met het Japanse koppel Yuki Fukushima/ Sayaka Hirota (als negende geplaatst). De eerste game ging met 12/21 naar de Japanse vrouwen, die al vroeg in de game een klein gaatje wisten te slaan en deze voorsprong niet meer uit handen gaven.

In de tweede game keek het Nederlandse koppel al snel tegen een 4/11 achterstand aan en werd besloten de partij te staken vanwege een blessure bij Selena Piek. Door deze opgave kwam er tevens een einde aan de topsportcarrière van Eefje Muskens, die eerder al had aangegeven dat dit haar laatste toernooi samen met Selena Piek zou zijn.

Kijk voor alle uitslagen van vandaag op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=4A6A351C-463C-4229-8233-F7459FAD92B5

Foto’s van Mark Phelan voor Badminton Europe

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77