Dag 2 WK: Mark Caljouw en Eefje Muskens/ Selena Piek naar laatste 32

Mark Caljouw en het koppel Eefje Muskens/ Selena Piek zijn er bij de Wereldkampioenschappen in het Schotse Glasgow in geslaagd de laatste 32 te halen.

Caljouw wist in twee games te winnen van N. Karunaratne uit Sri Lanka en Piek en Muskens versloegen het duo Jakkampudi Meghana/ Poorvisha S.Ram uit India. Voor de koppels Jacco Arends/ Selena Piek (tweede ronde) en Jacco Arends/ Ruben Jille (eerste ronde) eindigde het WK.

Mannenenkel
Mark Caljouw moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen N. Karunaratne uit Sri Lanka. De eerste game ging tot 7/7 gelijk op, maar daarna wist Mark uit te lopen naar een 15/9 voorsprong. Karunartne kwam nog wel terug tot 15/15, maar de Nederlander sloeg een beslissend gaatje en wist de game met 21/17 winnend af te sluiten. 
In de tweede game ging het een stuk makkelijker en stond Mark binnen korte tijd met 11/1 voor. Deze voorsprong gaf de Nederlands kampioen niet meer uit handen: gamewinst met 21/6 en naar de laatste 32. In de volgende ronde speelt Mark Caljouw tegen de als dertiende geplaatste Ajay Jayaram uit India.

Vrouwendubbel
Eefje Muskens en Selena Piek begonnen hun WK tegen het koppel Jakkampudi Meghana/ Poorvisha S.Ram uit India. In de eerste game namen de vrouwen uit India al snel een ruime voorsprong en wonnen de eerste game met 13/21. Daarna waren het Eefje en Selena die het initiatief namen en in de tweede game, na een 3/5 achterstand, wisten uit te lopen en de game te pakken met 21/16. 
In de derde game was het verzet van Meghana en Ram gebroken en kon de gamewinst eenvoudig worden binnengehaald (21/8). Eefje Muskens en Selena Piek nemen het nu morgen op tegen het als negende geplaatste koppel Yuki Fukushima/ Sayaka Hirota uit Japan.

Gemengd dubbel
Selena Piek en Jacco Arends hebben na winst in hun eerste ronde op het Franse koppel Jordan Corvee/ Anne Tran, net niet voor een stunt in het gemengd dubbel kunnen zorgen tegen Nan Zhang en Yinhui Li uit China. In een spannende en opgaande strijd werd na precies een uur spelen met 16/21, 21/19 en 17/21 verloren van het als vierde geplaatste Chinese koppel.

Mannendubbel
Het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille moest het in de eerste ronde van het WK opnemen tegen de Schotten Martin Campbell en Patrick Machugh. De eerste game ging tot de 11 gelijk op, maar daarna wisten Campell en Maghugh weg te lopen van de Nederlanders en de game met 13/21 te pakken. 
In de tweede game bleven Jacco en Ruben goed bij en steeds op een voorsprong van 2 punten te komen. De Schotten bleken taai, knokten zich terug van 17/15 achter naar 17/17 gelijk en wonnen uiteindelijk de game met 18/21.

Kijk voor alle uitslagen van vandaag en het speelschema op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto's van Mark Phelan voor Badminton Europe

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77