Dag 1 WK: Koppel Piek/Arends naar volgende ronde

Selena Piek en Jacco Arends hebben de laatste 32 bereikt in het gemengd dubbel bij het Wereldkampioenschap in Glasgow.

In twee games werd vandaag gewonnen van het Franse koppel Jordan Corvee/Anne Tran. Voor Nick Fransman en de koppels Jelle Maas/Imke van der Aar, Robin Tabeling/Cheryl Seinen en Robin Tabeling/Jelle Maas eindigt het WK in de eerste ronde.

Gemengd dubbel
Jacco Arends en Selena Piek begonnen goed aan hun partij en wisten de eerste game met 21/12 te winnen. In tweede game liep het Franse koppel Jordan Corvee/ Anne Tran uit naar een 8/11 voorsprong. Het Nederlandse koppel knokte zich terug tot 11/11 waarna zich tot 17/17 een spannende en gelijkopgaande strijd voltrok. Piek en Arends pakten vervolgens drie punten op een rij en gaven deze voorsprong niet meer uit handen: gamewinst 21/18. In de volgende ronde zijn de als vierde geplaatste Nan Zhang en Yinhui Li uit China hun tegenstanders.

Imke van der Aar en Jelle Maas wisten niet te winnen van Ko-Chi Chang en Hsin Tien Chang uit Chinese Taipei. Na een ware slijtageslag van een uur moesten zij met 21/23, 25/23 en 8/21 hun meerdere in de tegenstander erkennen. In de eerste twee games wisten de Nederlanders steeds een kleine voorsprong niet vast te houden waarna Chang en Chang vanaf 15/15 een paar punten op een rij pakten, de nodige game- en matchpoints kregen, maar Imke en Jelle zich steeds goed terug in de partij knokten.

In de eerste game trok het koppel uit Chines Taipei aan het langste einde, maar in de tweede werd de inzet van het Nederlandse duo beloond. In de derde game werd al snel een gaatje geslagen door het duo Chang/ Chang, maar nu kon niet nog een keer door het Nederlandse duo worden teruggekomen.

Cheyrl Seinen en Robin Tabeling begonnen sterk aan hun partij tegen het Engelse koppel Jessica Pugh/Ben Lane. Met 21/14 werd de eerste game gewonnen, daarna kwamen de Engelsen beter in hun spel en pakten zij na 52 minuten spelen beide games (16/21, 14/21) en de winst in de partij.

Mannenenkel
Nick Fransman wist in zijn partij knap de eerste game met 22/20 te winnen van T. Saensom Boonsuk uit Thailand, de nummer 11 van de plaatsingslijst. Hij knokte zich terug van een 7/11 achterstand tot 18/18 en benutte zijn tweede gamepoint. In de tweede en derde game liet Boonsuk Fransman niet meer zo dichtbij komen en wist door snel in beide games het verschil te maken uiteindelijk met 12/21 en 6/21 de overwinning binnen te halen.

Mannendubbel
Het koppel Robin Tabeling/Jelle Maas heeft na een spannende, gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide dubbels voor elk punt streden, in drie games verloren van Or Chin Chung/Tang Chun Man uit Hong Kong.
Na een kleine achterstand in het begin van de eerste game wisten de Nederlanders vanaf 12/12 steeds iets uit te lopen, maar kwam het duo uit Hong Kong iedere keer weer langzij. Toch ging de game naar Tabeling en Maas met 21/19.

In de tweede game werd al snel een gaatje geslagen door Robin en Jelle, maar ook nu kon de stand weer gelijk worden getrokken door Or en Tang. Deze keer waren het de mannen uit Hong Kong die aan het eind van de game over de langste adem beschikten en met 18/21 wisten te winnen. In de derde game kwam het duo Robin Tabeling/ Jelle Maas tot een 11/8 voorsprong, maar waren het Or en Tang die sterk terugkwamen, een kleine voorsprong wisten te nemen en na een uur spelen met 17/21 de game winnend afsloten.

Voor Eefje Muskens en Selena Piek, die hun laatste toernooi samen spelen, begint het WK morgen. In hun eerste ronde komen zij uit tegen Jakkampudi Meghana/Poorvisha S.Ram uit India. Ook het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille komt morgen in actie, zij beginnen tegen Martin Campbell/Patrick Machugh uit Schotland en Mark Caljouw trapt af tegen N. Karunaratne uit Sri Lanka.

Kijk voor alle uislagen en het speelschema op:https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=4A6A351C-463C-4229-8233-F7459FAD92B5&d=20170821

Photos by Mark Phelan for Badminton Europe

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77