Verslag WJK Individueel dag 4: Debora en Alyssa naar kwartfinales

Op de vierde dag van de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Yogyakarta (Indonesië) moest het vrouwendubbel Debora Jille/Alyssa Tirtosentono

het voor een plaats bij de laatste 8 van de wereld opnemen tegen “oude bekenden” Supisara Paewsampran en Kwanchanok Sudjaipraparat uit Thailand.

Oude bekenden omdat ze dit koppel op de eerste dag van het teamtoernooi al tegengekomen waren en toen in drie games wisten te winnen.Maar het individuele toernooi is vaak heel anders dus Debora en Alyssa waren gewaarschuwd. Onze dames begonnen goed en pakte bij de eerste rust een mooie voorsprong van 11-8. Het Thaise koppel ging na de rust beter van start en wist nog tot op een punt te komen. Het Nederlandse koppel raakte niet in paniek, pakte het spel weer goed op en wist de game mooi uit te spelen naar 21-15.

In de tweede game speelde de Nederlandse dames wederom goed en werd niet veel weggegeven.Toch maakten ze net voor de rust een aantal fouten op rij waardoor de Thailanders nipt voorkwamen met 10-11. Na de rust kwamen Debora en Alyssa echter direct op voorsprong en waren zij niet meer te stoppen met de kwartfinale in zicht! Eindstand tweede game 21-15.

Morgen gaan Debora en Alyssa voor een plek bij de laatste 4 (halve finales bij winst). De wedstrijd wordt gespeeld als 2e wedstrijd na 15.00 uur.

Live score via: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx…
Op diverse banen live streaming via: https://livestreaming.djarumbadminton.com/#!/

Foto Badminton Nederland

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77