EK 2017: Kwartfinales eindstation voor koppel Muskens/Piek en Caljouw

Bij de Europese Kampioenschappen in het Deense Kolding zijn Eefje Muskens en Selena Piek in het vrouwendubbel en Mark Caljouw in het mannenenkelspel, er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. 

Eefje en Selena verloren van het Russische koppel Chervyakova/ Morozova en Mark wist niet te stunten tegen de Deen Axelsen.

Vrouwendubbel
Het als vijfde geplaatste Nederlandse koppel Eefje Muskens en Selena Piek kwam in de kwartfinales uit tegen Anastasia Chervyakova en Olga Morozova uit Rusland (als vierde geplaatst). Het werd een ware slijtageslag, die na ruim 80 minuten spelen werd gewonnen door de Russinnen met 21/19, 16/21 en 14/21.

Eefje en Selena die na zeven maanden blessureleed weer voor het eerst samen op de baan stonden, hadden in de achtste finales overtuigend het Franse koppel Lorraine Baumann en Audrey Fontaine verslagen met 21/10 en 21/11 en een ronde eerder waren ook Delphine Delrue en Lea Palermo (Frankrijk) niet tegen het Nederlandse koppel opgewassen. Muskens en Piek wonnen met 19/21, 21/13 en 21/16.

Voor Muskens en Piek hield het EK na de kwartfinale op maar toch kijken ze, na een lange tijd uit het wedstrijdritme te zijn geweest, met lichte trots terug op dit EK.
Selena Piek: “Natuurlijk ga je voor de medailles. Ik ben zeker teleurgesteld maar ik denk dat we blij mogen zijn dat we er stonden. Vorige week heb ik nog een terugval gehad en drie trainingen moeten schrappen en dat we hier dan 80 minuten staan te spelen daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

Eefje Muskens: “Ja, uiteraard is het nu balen. We gingen voor een medaille maar het zat er nog niet in. Tegelijkertijd zijn we weer blij dat we hier na al die tijd konden staan!”

Mannenenkel
Mark Caljouw (wr-70) moest het in de kwartfinales opnemen tegen de nummer twee van de wereld, de Deen Victor Axelsen (als eerste geplaatst). Caljouw ging in de eerste game goed mee met de Deen, maar verloor nipt met 17/21. In de tweede game nam Axelsen al snel een paar punten voorsprong op de Nederlander, die hij niet meer uit handen gaf en uiteindelijk de game met 21/14 won.

Mark had eerder deze week in de achtste finales nog gewonnen van de als zesde geplaatste Spanjaard Pablo Abian (wr-34) met 21/19, 19/21 en 21/18.

Kijk voor de uitslagen van de kwartfinales op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=DD7C7E6E-63D1-4345-B33F-5B78396E4988

Foto'van Mark Phelan voor Badminton Europe

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77