Mannenteam

Prachtige zilveren medaille voor Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono in het gemengd dubbel. 

Tallinn - Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono hebben een zilveren medaille behaald bij de Europese Jeugdkampioenschappen in Tallinn. De finaleplaats van Wessel en Alyssa was al een daverende verrassing en met afstand The Talk Of Tallinn, maar de Franse junioren FABIEN DELRUE en JULIETTE MOINARD waren in die eindstrijd wel duidelijk de sterksten. Het werd 21-16, 21-16

Fabian Delrue was sowieso de hele week in vorm. Vandaag speelt hij ook nog de mannen dubbelfinale!

FAVORIET

Het jonge Franse koppel was in de finale wel de favoriet. Fabien en Juliette hadden geen enkele game verloren en waren ook geenszins van plan om met die traditie te breken. Vanaf 7-7 in de eerste game, wisten ze het gaatje te slaan met Wessel en Alyssa, die daardoor steevast achter de feiten aanliepen.

Toch was er aan het slot van de eerste game hoop. Wessel en Alyssa kwamen terug van een 20-13 achterstand tot 20-16. Het volgende punt pakte het Franse duo echter wel.

TWEEDE GAME

In de tweede game namen Fabien en Juliette in no time met snelle rally's een 4-0 voorsprong. Helaas konden Wessel en Alyssa die snel opgelopen achterstand niet meer dichten. Het bleef een kwestie van 'achter de feiten aanlopen'..

De twee jonge Oranjespelers wisten nog wel terug te komen van 16-9 naar 16-12, maar meer zat er niet in. Fabien en Juliette speelden de partij gedegen uit en wisten het Europees kampioenschap op hun eerste matchpoint binnen te halen: 21-16. Encore un fois! Notre felicitations!

MENTALE VEERKRACHT

Al met al uiteraard wel een fantastisch resultaat voor Wessel en Alyssa die onverwacht bewezen met de Europese top mee te kunnen komen. In eerdere wedstrijden in het toernooi bleken ze over veel mentale veerkracht te heersen. Zelfs werden er matchpoints weggewerkt.

Alyssa en Wessel zullen ongetwijfeld nu teleurgesteld zijn, maar de komende dagen (en dat moeten we hen ook allemaal gaan vertellen!) zal die teleurstelling gaan verdwijnen doordat ze zich gaan realiseren dat ze écht een ongekende en unieke prestatie hebben geleverd. De twee junioren zullen de komende dagen begrijpen dat het resultaat in de Estse hoofdstad zéér bijzonder is.

Juist ja... een zilveren medaille op het EJK. Het hoogste badminton juniorenpodium van Europa. Voorafgaand aan de reis naar Estland, zou het tweetal, en uiteraard coach Ruud Bosch hiervoor getekend hebben.

TERUGKOMST OP SCHIPHOL MAANDAG

Alyssa, Wessel én coach Ruud komen maandag terug op Schiphol. Uiteraard is er een delegatie namens Badminton Nederland om de zilveren medaillewinnaars terug te verwelkomen op Nederlandse bodem.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=44A11371-9E42-4E01-B3D0-9D9CE8A2644C

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

Wessel Alyssa zilveren medaille wessel alyssa finale 800 600

Foto's van Badminton Nederland 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77