Staande groepsfoto zonder coaches 650 470

Bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben de koppels Selena Piek/ Cheryl Seinen en Robin Tabeling/ Jelle Maas zich voor de halve finales weten te plaatsen en verzekerd van in ieder geval een bronzen medaille. De halve finales vinden vandaag plaats vanaf 14 uur. Kijk voor het speelschema op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Mannendubbel 
Robin Tabeling en Jelle Maas moesten het opnemen tegen het als zevende geplaatste Duitse duo Jones Ralfy Jansen/ Josche Zurwonne. De Nederlandse mannen knokten zich in de eerste game knap terug van een achterstand naar 14/14 en wonnen uiteindelijk de game met 21/19. De tweede game werd nog even spannend bij 11/11, maar Tabeling en Maas liepen daarna snel weer uit en pakten de gamewinst: 21/13. Hun tegenstanders vandaag zijn de Denen Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen (als derde geplaatst).

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) hadden in hun kwartfinale geen problemen met de als vierde geplaatste Engelse vrouwen Lauren Smith en Sarah Walker. Het Nederlandse duo won overtuigend met twee keer 21/10 en speelt nu in de halve finales tegen het als zesde geplaatste Franse koppel Emilie Lefel/ Anne Tran.

Voor het debuterende koppel Imke van der Aar/ Debora Jille eindigde het toernooi in de kwartfinales. De als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva waren daarin een maatje te groot en wisten de partij met 8/21, 6/21 te winnen. Van der Aar en Jille wisten eerder dit EK nog te stunten door in de eerste ronde de als zevende geplaatste Duitse vrouwen Carla Nelte en Isabel Herttrich te verslaan.

Gemengddubbel 
Het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. Het als vijfde geplaatste koppel Mark Lamsfuss/ Isabel Herttrich uit Duitsland was na bijna een uur spelen met 21/18, 10/21, 16/21 te sterk voor het Nederlandse duo.

Mannenenkel
Voor Nick Fransman kwam aan een mooi EK in de kwartfinales een einde. De Nederlander won nog wel de eerste game met 24/22, maar moest daarna met twee keer 15/21 in Brice Leverdez (als vierde geplaatst) uit Frankrijk zijn meerdere erkennen.

Photo: Badminton Europe/Mark Phelan

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77