Mannenteam

Bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben Nick Fransman en de koppels Robin Tabeling/ Jelle Maas, Selena Piek/ Cheryl Seinen, Imke van der Aar/ Debora Jille en Jacco Arends/ Selena Piek de kwartfinales weten te bereiken. Daarin strijden zij vandaag vanaf 16 uur voor een plaats in de halve finales en minimaal een bronzen plak.

Mannenenkel
Nick Fransman neemt het na met 14/21, 21/17, 21/19 te hebben gewonnen van de Ier Nhat Nguyen, in zijn kwartfinale op tegen de als vierde geplaatste Brice Leverdez uit Frankrijk. 
De als zesde geplaatste Mark Caljouw wist niet opnieuw voor een stunt te zorgen zoals eerder bij de Orleans Masters. Mark verloor deze keer nipt met 19/21,18/21 van de voormalige nummer twee van de wereld Jan. O. Jorgensen uit Denemarken.

Vrouwenenkel
Gayle Mahulette is uitgeschakeld. Zij moest met 11/21, 13/21 haar meerdere erkennen in de als nummer twee geplaatste Kirsty Gilmour uit Schotland.

Mannendubbel 
Robin Tabeling en Jelle Maas spelen vandaag tegen het als zevende geplaatste Duitse duo Jones Ralfy Jansen/ Josche Zurwonne. De Nederlandse mannen wisten door winst (24/22, 21/12) op het koppel Ben Lane/Sean Vendy uit Engeland de kwartfinales te bereiken.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) wisten met 21/16, 22/20 te winnen van het Duitse koppel Johanna Goliszewski/ Lara Kaepplein en komen nu in de kwartfinales uit tegen de Engelse vrouwen Lauren Smith en Sarah Walker (als vierde geplaatst).

Het koppel Imke van der Aar/ Debora Jille gaat het opnemen tegen de als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva, na in twee games gewonnen te hebben van de Finse vrouwen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola: 21/10,21/12.

Gemengddubbel 
Ook het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek staat in de kwartfinales. Zij wonnen makkelijk met 21/3, 21/9 van Milan Dratva en Martina Repiska uit Slowakije en gaan nu de strijd aan met het als vijfde geplaatste koppel Mark Lamfuss/ Isabel Herttrich uit Duitsland.

Volg alle wedstrijden live via: www.laola1.tv/badmintoneurope

Het toernooi is te volgen via: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77Core Emblem White