Mannenteam

Bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva zijn Nick Fransman, Gayle Mahulette en het koppel Selena Piek/ Jacco Arends door naar de tweede ronde.

Mannenenkel
Mark Caljouw (zesde geplaatst) had de eerste ronde een bye en zal vandaag zijn eerste wedstrijd spelen tegen de Rus Sergey Sirant. Nick Fransman kende in zijn eerste ronde weinig problemen, Matthew Abela uit Malta werd met 21/1 en 21/5 verslagen. Nick neemt het nu op tegen de Noor Marius Myhre.

Vrouwenenkel
Soraya de Visch Eijbergen komt na een bye in de eerste ronde voor haar tweede ronde in actie tegen Sabrina Jacquet (Zwitserland). Gayle Mahulette neemt het vandaag op tegen de Zweedse Johanna Magnusson, na met 21/16, 21/15 te hebben gewonnen van Katerina Tomalova uit Tsjechie.

Mannendubbel 
Het koppel Robin Tabeling/Jelle Maas neemt het op tegen het Schotse koppel Alexander Dunn/Adam Hall. Mochten zij deze wedstrijd weten te winnen dan komen ze in de tweede ronde niet het eerste geplaatste koppel Carsten Mogensen/Mathias Boe tegen, maar Ben Lane en Sean Vendy (Engeland) vanwege een terugtrekking van het Deense koppel. 
Jacco Arends en Ruben Jille spelen hun eerste ronde tegen het als zesde geplaatste Deense koppel Mathias Christiansen/David Daugaard.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) spelen vandaag hun eerste ronde tegen Ieva Pope/Monika Radovska. Het debuterende koppel Imke van der Aar/Debora Jille speelt in de eerste ronde tegen het als zevende geplaatste Duitse koppel Carla Nelte/Isabel Herttrich.

Gemengddubbel 
Het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek nam het in eerste ronde op tegen Oliver Schaller en Celine Burkart uit Zwitserland, De winst ging met 21/14, 21/11 overtuigend naar het Nederlandse koppel die nu gaan spelen tegen Milan Dratva en Martina Repiska uit Slowakije.

Jelle Maas en Imke van der Aar verloren helaas met 21/23 en 12/21 van het koppel Bastian Kersaudy/Lea Palermo uit Frankrijk en ook het duo Robin Tabeling/Cheryl Seinen wist de eerste ronde niet te winnen. Met 21/17, 11/21, 15/21 ging de winst naar het als derde geplaatste koppel Marcues Ellis/Lauren Smith uit Engeland.

Volg alle wedstrijden live via: www.laola1.tv/badmintoneurope

Het toernooi is te volgen via: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Photo: Badminton Europe/Mark Phelan en Badminton Nederland

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77