Staande groepsfoto zonder coaches 650 470

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 maart vindt in Birmingham de Yonex All England Open 2018 plaats. 

De All England Open 2018 is het eerste HBC World tour, level 1000 toernooi. Dit is vergelijkbaar met de vroegere Premier Super Series. Het verschil is dat er nu geen kwalificatietoernooi meer gespeeld wordt. Alleen de beste 32 spelers van de wereld die zich hebben ingeschreven zullen ook deelnemen in het hoofdtoernooi. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Mark Caljouw 

Mark stond in eerste instantie op de reservelijst voor dit toernooi, maar kreeg vorige week te horen dat hij was toegelaten. De tegenstander van Mark is op dit moment nog niet bekend, dit krijgt coach Jonas Lyduch vanavond te horen bij de managersmeeting. 

Vrouwendubbel: Selena Piek / Cheryl Seinen 

Selena Piek en Cheryl Seinen staan bij de eerste 32 koppels doordat ze zijn toegelaten middels "notial points". Dit betekent dat er gekeken wordt naar je punten en het aantal toernooien dat je hebt gespeeld, als dit er minder dan 10 zijn. In de eerste ronde gaat het Nederlandse duo strijden tegen het Thaise koppel Jongkolphan Kititharakul / Rawinda Prajongjai. 

Mannendubbel: Jacco Arends/ Ruben Jille 

Jacco en Ruben zullen het gaan opnemen tegen het ervaren koppel Mohammad Ahsan / Hendra Setiawan uit Indonesië

Gemengddubbel: Selena Piek / Jacco Arends 

Jacco en Selena spelen net zoals afgelopen week hun eerste ronde tegen het nieuwe Deense koppel Joachim Fischer Nielsen / Alexandra Boje. Afgelopen week wisten Selena en Jacco deze wedstrijd te winnen in twee games. Hopelijk kunnen ze dat resultaat morgen evenaren. 

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=4E6160C1-6ABB-43CF-A535-2F0175C84D7D

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77